Kategoriat
Lappi

Lapin matkailu ja tapahtumat talvikaudella

Matkustuspäätösten viivästymiset ja muutokset ovat syksyn mittaan aiheuttaneet kriisitunnelmaa Lapissa. Esimerkiksi koirasafariyrittäjät ovat kertoneet jopa mahdollisesti joutuvansa lopettamaan koiria jos matkailijat eivät palaa talveksi.

Hallitus teki syyskuussa, kiistojen jälkeen, päätöksiä joilla matkailua avattiin ainakin osittain. Moni kiitteli tätä vastaantuloa mutta osa myös koki että uudetkin rajoitukset ovat aivan liian tiukkoja jotta matkailua ja tapahtumia voidaan käytännössä järjestää.

Päätöksen mukaisesti Lappiin saapuvan on odotettava kolme vuorokautta karanteenissa, ja käytävä kahdessa testissä. Yhden tai kahden päivän reissut joita etenkin perheet ja pariskunnat Iso-Britanniasta ovat joulunalla tehneet eivät tällä systeemillä toteudu.

Sosiaalista etäisyyttä monissa Lapin kohteissa riittää, mutta talven tapahtumia joudutaan varmasti perumaan. Isommat, kuten kansainväliset urheilukilpailut onkin jo siirretty tältä vuodelta ja kevätkin näyttää heikolta.

Santasport Urheiluopisto, jossa viime vuonna järjestettiin Masters 2019 painonnostoturnaus, ja joka tarjoaa muun muassa olympiavalmennusta ja erilaisia yritystapahtumia on esimerkki siitä että kaikki Lapin matkailua ei ole pelkkää igluissa asumista metsän keskellä.

Rovaniemen Santapark ei avaa ensi talveksi lainkaan, ja Kakslauttanen pitää lomakylät kiinni.

Lapin matkailutoimijat julkaisivat aiheesta yhteisen kannanoton. Alueen yrittäjillä on vahva usko siihen että Lapissa osattaisiin järjestää turvallista matkailua jos vain annettaisiin mahdollisuus.